Velsen – De horecabranche is zwaar getroffen door de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Restaurants zijn gesloten en als zelfstandig werkend kok sta je dan ineens op straat. Yari Wubbenhorst (25) en Yassin Bouzia (28) besloten om niet bij de pakken neer te gaan zitten. De IJmuidenaren zijn gestart met het thuis koken en vervolgens bezorgen van verse maaltijden voor 6 euro per maaltijd.
De twee leerden elkaar kennen door het vak. Als freelance kok werkten ze op vele locaties, onder meer hebben ze samen in de keuken gestaan van het NH Hotel Schiphol-Hoofddorp. Toen ze begin deze maand allebei zonder werk thuis kwamen te zitten, hebben ze een nieuwe maaltijdservice opgezet: Chef aan Huis. Ze leggen uit: ,,Veel mensen gaan nu liever niet meer de straat op, dus bezorgen wij ze een complete maaltijd thuis. We vragen er zes euro voor, dus winst maken we er nauwelijks op. Het is meer vanuit maatschappelijk oogpunt, dat we dit hebben opgezet.’’ Toch sluiten de mannen zeker niet uit dat ze er uiteindelijk hun broodwinning van gaan maken. ,,Als over een paar maanden blijkt dat het goed aanslaat, willen we dat zeker gaan doen. De eerste reacties zijn erg enthousiast. Vorige week hadden we hachee met aardappel en rode kool op het menu staan en daarvoor kregen we 52 aanmeldingen.’’ Dat aanmelden verloopt via Facebook (zoek op ‘Chef aan Huis’) of via telefoonnummer 06 10584929. Per bestelling wordt 1,50 euro aan bezorgkosten berekend. Voorlopig blijven Yari en Yassin de maaltijden nog thuis bereiden, als het drukker wordt, willen ze hiervoor een bedrijfsruimte huren. (Tekst: Bos Media Services/foto: Lieke Snel)