IJmuiden – Elk jaar kijken de meeste mensen uit naar de Hollandse nieuwe. De haring wordt meestal rond mei of juni gevangen. Een traktatie waar we allemaal dol op zijn.
Bij Visrestaurant De Meerplaats wordt vooral januari afgewacht, het begin van het skrei seizoen.
Deze mooie Noorse winterkabeljauw is afkomstig van het kabeljauwbestand uit het noordoost arctische deel van de Barentsz Zee en trekt elk jaar met honderdduizenden tegelijk vanuit de noordpoolcirkel naar de wat warmere wateren rond de Lofoten, een eilandengroep voor de kust van Noord Noorwegen.
Een delicatesse waar reikhalzend naar wordt uitgezien. Skrei kenmerkt zich door het spierwitte en stevige visvlees.
Bij De Meerplaats vanaf donderdag 19 januari weer op het menu, zowel voor de lunch als diner. Geserveerd met gekarameliseerde witlof en grove mosterd. Å nyte! (Genieten!)
Håper å se deg igjen (Graag tot ziens),
Team Visrestaurant De Meerplaats
https://www.meerplaats.nl. Trawlerkade 80, IJmuiden, 0255 510 806, info@meerplaats.nl.
Foto: Vanaf januari is er weer skrei bij De Meerplaats! Foto: aangeleverd