Telstar draait sportief gezien een fantastisch seizoen. Om dit een vervolg te kunnen geven, werd er maandagavond een veilingdiner georganiseerd waar bijna 150 Telstar-vrienden op af kwamen. De netto opbrengst overtrof alle verwachtingen: 72.000 euro.
Het organisatiecomité onder leiding van commercieel directeur Steef Hammerstein had alle registers opengetrokken om er een memorabele avond van te maken: een elftal prominenten (waaronder Rinus Israel, Marcel Keizer, Jan Jongbloed, Teun de Nooijer en Hans Klok), een oogverblindende veilingmeester (Hélène Hendriks van Fox Sports), een fantastisch zesgangendiner en sprekers die het Telstar-gevoel goed onder woorden konden brengen.
Technisch directeur Piet Buter, in 1988 scout onder bondscoach Rinus Michels, vertelde dat hij niet eerder in zijn carrière zo veel saamhorigheid had ontmoet als bij Telstar. ,,Iedereen wil weg van die bodem. Iedereen duwt en trekt om er iets van te maken. Het is voor het eerst in mijn leven dat ik dat meemaak. Telstar scoort op het gebied van samenwerken een hele dikke plus.’’
Dat saamhorigheidsgevoel overheerst dit seizoen niet alleen op kantoor, in de kleedkamers en op het veld, maar ook op de tribunes en in de businessclubs. Het veilingdiner ‘Telstar pakt door’ had wat dat betreft niet op een beter moment georganiseerd kunnen worden. De zaal vol ondernemers knipte ballonnen door, kocht loten en bood er flink op los tijdens de veiling.
Sommige kavels, zoals de VIP-kaarten voor het concert van Beyonce en Jay-Z, werden voor meer dan 5.000 euro afgehamerd. In totaal leverde de avond na aftrek van de kosten 72.000 euro op. ,,Wij waren met 50.000 euro blij geweest, dus dit overtreft alle verwachtingen’’, aldus een opgetogen Steef Hammerstein.
Het zesgangendiner werd verzorgd door de vaste culinaire partners van Telstar. De amuse (Zeeuwse oester) werd aangeboden door Visrestaurant Kop van de Haven, het voorgerecht (rouleau van zalm, garnalen en paling) door Visrestaurant De Meerplaats en het tussengerecht (Szechuan-soep) door Chinees Speciliteiten Restaurant Chi Ling.
Het hoofdgerecht (gebakken zeewolf) was bereid door Van Es Catering, terwijl het nagerecht (lemoncurd mousse met lavendelcake) uit de keuken van Telstar Horeca kwam. Brandmeester Haarlem en Slijterij & Wijnhuis Zeewijk namen de dranken voor hun rekening.
(Friso Huizinga, foto: Ron Pichel)