IJmuiden – Ook verse vis kent seizoenen. En dat weten ze bij Visrestaurant De Meerplaats als geen ander. Vandaar in de aanloop naar de feestdagen een verrukkelijke proeverij van alles wat onze Noordzee aan moois biedt.
Op een feestelijke etagère worden de lekkerste gerechten en gerechtjes gepresenteerd. Voorafgegaan door de bekende amuse van De Meerplaats en natuurlijk een heerlijk vers broodje. Op de etagère ligt vervolgens zeebaarsfilet met een groene kruidenkorst en een mooie citroen-beurre blanc. Een tongstrelende combinatie. Ook zeewolffilet, een lekker stevige vissoort die begeleid wordt door een saus van geroosterde paprika. Heel verrassend, dat zoetige van de paprika met de ziltheid van de vis. Verder een klassiek bereide scholfilet á la meuniere. En heel bijzonder is de pappilotte van kabeljauw in bananenblad, vergezeld van een pittige kokos curry rijst.
Een mooie gelegenheid om verschillende gerechten te proeven en waarschijnlijk prettig verrast te worden. Uiteraard kan een en ander worden gecombineerd met bijpassende wijnen. De Meerplaats ligt pal aan de vissershaven van IJmuiden waar altijd wat te zien en te beleven is en de vis komt dan ook dagvers, rechtstreeks van de afslag, geleverd door vishandel Dutch-Seafoods. Het herfstmenu is minimaal per 2 personen te bestellen voor 25,75 euro per persoon. Deze actie is tot 30 november.
Foto onderschrift: Bedrijfsleider Robin Smakman van het visrestaurant van IJmuiden met een passie voor vis! Foto: Jeroen van Duijn