IJmuiden – Wat is er nu fijner dan uitgebreid lunchen op een vrije dag? Wat is er leuker op Moederdag, met Pinksteren, op Hemelvaartsdag, een feestelijke zondag of een luie doordeweekse dag. Eigenlijk niet veel. Dat hebben de gasten van Visrestaurant de Meerplaats inmiddels wel in de gaten. Het lunchmenu is een doorslaand succes.
Door Ingeborg Baumann
Er werd gestart met dit speciale Jubileum Lunchmenu afgelopen jaar in verband met het dertigjarig jubileum van het restaurant aan de vissershaven met ‘een passie voor vis’. Verse vis welteverstaan. En dan bereid op klassieke maar wel heel erg creatieve wijze. Er wordt inmiddels elke maand gebrainstormd door het hele team wat ze nu weer voor verrassends en lekkers zullen serveren in dit speciale menu met de speciale prijs van 34,75 euro. Daar kan dan van dinsdag tot en met zondag van genoten worden vanaf 12.00 tot 15.00 uur.
Mei
De maand mei staat in het teken van asperges. Na het traditionele brood met een verfijnde amuse wordt gestart met gerookte makreel met couscous en diverse verse groentetjes en limoen. En dan het hoofdgerecht: asperges traditioneel opgediend met zalmfilet en beurre blanc. De zilte smaak van zalm samen met de wollige zoetheid van asperges is een prachtige combinatie. Als afsluiting van dit mooie menu is er het ‘dessert van de chef’. Een verrassing dus, maar wees er zeker van dat je smullen gaat. Natuurlijk kan er ook à la carte gekozen worden uit de vele gerechten.
Spontane gezelligheid en gastvrijheid
Het vaste en gezellige team staat bekend om de spontane gastvrijheid. Alsof je bij leuke vrienden op visite bent, zo voel je je. Er wordt momenteel ‘gevist’ naar nieuwe medewerkers in de bediening. Fulltime of parttime en vanaf 16 jaar. Ook fijn is de speciale ruimte voor bijvoorbeeld familiediners of zakenlunches of andere gebeurtenissen waarbij je een beetje privacy wil combineren met lekker eten en drinken in een mooie ambiance op een van de meest unieke plekken van IJmuiden.
Foto: Robin, Dorret en William en de rest van het team maken samen met de rest van het team een feest van elk etentje bij De Meerplaats. Foto: Ingeborg Baumann