Santpoort-Noord – Na drie maanden keihard werken is het dan eindelijk zo ver. Koppes Gelato Company opent de deuren van de aparte vestiging, achter de Haarlemse Bakker op de Hagelingerweg, waar het ambachtelijke Italiaanse ijs wordt gemaakt door Enrique en Moreno Koppes.
Door Ingeborg Baumann
Een pand met een ontvangstruimte voor de klanten, een opslag van de originele Italiaanse grondstoffen van een bekende Italiaanse familie en natuurlijk een super strakke ijskeuken waar al dat heerlijks wordt bereid. Een droom die waarheid wordt.
Vader en moeder Koppes hadden waarschijnlijk een vooruitziende blik want de namen van hun zoons doen verlangen naar de Middellandse Zee. De jongens halen Italië naar Velsen. Als je aan Enrique vraagt waarom dat Italiaanse ijs zijn passie is zegt hij: ,,De beléving, de grondstoffen en de beste, authentieke Italiaanse ingrediënten.” Dat hebben veel lokale en regionale restaurants inmiddels door, vandaar de uitbreiding. De snackbar, waar het ijs gemaakt werd, werd gewoon te klein. En de vele restaurants in de regio hebben inmiddels ook het Italiaanse ijs om op de kaart te zetten. Daarnaast levert Koppes Gelato Company ook aan Koppes Snacks, waar het ijs alleen wordt verkocht.
Als je Enrique naar zijn favoriete smaak vraagt zegt hij: ,,Anima Fiorio, een soort malaga met prachtig gerijpte rozijnen. Moreno: ,,Dan ga ik voor Dulce de Leche, met een koffie karamel smaak.’’ Vader Ronald: ,,Ik wil dat iedereen bij ons een ijsje komt halen, ik ben zó trots. Dat de jongens gewoon een eigen ijsfabriek hebben! Niet iedereen werkt met authentieke grondstoffen en mix die we zelf maken.’’ Woensdag 27 maart, tussen 12.00 en 17.00 uur wordt het allemaal officieel en kan iedereen een kijkje komen nemen en een ijsje proeven.
Foto: Enrique en Moreno staan trots te shinen in het nieuwe pand. Foto: Ingeborg Baumann