Deze week opende Babette van Veen, ambassadeur van Stichting Het Vergeten Kind, samen met burgermeester Dales een ‘Chill Inn’ voor jongeren van Jeugdzorginstelling Lijn5 in Driehuis.
Het Vergeten Kind heeft één van de woningen van Lijn5 onder handen genomen om de leefomgeving van de jongeren te verbeteren. Diverse ruimtes zijn opnieuw ingedeeld en opgeknapt tot een fijne woning. Een eigen plek voor de jongeren die helemaal is afgestemd op hun behoeften. Hier kunnen ze tot rust komen en stressvolle, traumatische ervaringen beter verwerken.
Lijn5 en Het Vergeten Kind toonden vandaag de vernieuwde woning aan de jongeren uit de opvang. De burgermeester van Driehuis en ambassadeur Babette van Veen waren bij deze feestelijke opening aanwezig. Samen overhandigden zij de sleutel aan de jongeren. Babette van Veen: ,,Wanneer je niet bij je familie kunt wonen, is het heel fijn als er een plek is waar je wordt opgevangen waar je even kunt chillen en relaxen.”
Lijn5 is een gespecialiseerde jeugdzorgorganisatie die helpt bij ingewikkelde problemen rondom opvoeden en het opgroeien van kinderen. De instelling heeft een jarenlange ervaring en expertise in de diagnostiek en de behandeling van complex probleemgedrag bij kinderen, jongeren en jongvolwassenen met én zonder licht verstandelijke beperking.
,,De jongeren die hier wonen werken samen met hun begeleiders ontzettend hard aan zichzelf”, aldus Sander Goossen, clustermanager Lijn5. ,,Nu kunnen ze dat doen in een omgeving dat een beetje aanvoelt als thuis.”
In Nederland zijn er tienduizenden kinderen tussen de 0 en 18 jaar die door een onveilige of instabiele thuissituatie een moeilijke kindertijd doormaken. Ze groeien op in opvanglocaties of in kwetsbare gezinnen, waarbij hun ontwikkeling stagneert. Deze kinderen zijn vaak sociaal uitgesloten en kunnen daarom niet mee doen in onze maatschappij.
Het Vergeten Kind zet zich in om het welzijn van deze beschadigde kinderen structureel te verbeteren. We geven ze aandacht waardoor ze weer gezien worden, een stem krijgen en zich kunnen ontwikkelen om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij.
Zie ook www.hetvergetenkind.nl.