De Zouaven – RKVV Velsen: 0-4

Driehuis – RKVV Velsen ging zondag op bezoek bij de Zouaven in Grootebroek. De Velsenaren zetten direct druk op de thuisploeg, maar het eerste kansje was voor de Zouaven. De inzet ging naast. Het spel golfde aardig op en neer en in de 22e minuut wist Zuiverloon uit een verre bal een prima voorzet af te leveren op Haasbeek. De paal stond een doelpunt echter in de weg. Binnen vijf minuten werd doelman Quaars twee keer op de proef gesteld. Na een prima pass van Reurts was het Stam die Velsen op voorsprong zette: 0-1. Na rust hetzelfde beeld. Velsen had langzamerhand het initiatief genomen en maakte het de thuisploeg erg lastig.

In de 56e minuut een afgeslagen aanval van Zouaven, waardoor Roode in balbezit kwam en buiten het zestienmetergebied de doelman verraste met een boogbal, waarmee hij de voorsprong wist te verdubbelen: 0-2. Zouaven probeerde de aansluitingstreffer te maken en zo kwam er meer ruimte voor Velsen achter de verdediging. Reurts had in de 63e minuut een mooie kans op aangeven van Zuiverloon, maar dat schot ging net over. Tien minuten later was het wél raak. Een prima voorzet van Ten Hoope stelde Panka in de gelegenheid de voorsprong verder te vergroten: 0-3. De vaak scorende Schotvanger had niet zijn middag, want hij kreeg nog diverse kansen maar de bal ging er maar niet in. In de 80e minuut was het weer Panka die zich langs drie man wurmde: 0-4. Met een goed gevoel kon Velsen huiswaarts keren. Komende zondag gaat de reis naar Heiloo voor de wedstrijd tegen HSV. (Foto: RKVV Velsen)