Akrides onderuit in Leiden

IJmuiden – Zondag stond voor de heren van basketbalclub OOK Akrides de uitwedstrijd tegen het derde team van eredivisionist The Bona Stars Leiden op het programma. Akrides was in sportzaal Het Houtkwartier in de sleutelstad echter niet in staat de wedstrijd in winst om te zetten en verloor met 61-53. Dat betekende voor Akrides de tweede nederlaag op rij in de Eerste Divisie Noord van de NBB. Daartegenover staan ook twee overwinningen voor het team van coach Kees Amama.

Power Forward Lars Koster werd met zeventien punten wel topscorer van de wedstrijd, maar dat was dus niet genoeg. Koster kwam tot een fraaie statline van 17 punten, 12 rebounds, 4 assists, 2 steals en 3 blocks. Point guard Dexter Esajas liet met elf punten en tien rebounds een double-double noteren. Center Jaap Zonjee pakte dertien rebounds, maar Akrides moest met 49 om 65 terugkaatsers het reboundoverwicht aan de Leidenaren laten.

In de eerste helft waren er nog relatief weinig zorgen voor Akrides, dat zowel na het eerste als tweede kwart de leiding had met respectievelijk 10-17 en 24-30. Driepunters waren er voor Rik Wessels, Lars Koster en de jarige Laurens de Vilder. Dexter Esajas en Lars Koster produceerden voor rust beiden negen punten voor de bezoekende Velsenaren. Na de pauze in de tweede helft had Akrides veel moeite met scoren en moest het bovendien zes driepunters incasseren. Akrides vocht in de eindfase van de wedstrijd nog wel voor wat het waard was, maar kwam niet meer aan de goede kant van de score. Via een stand na drie kwarten van 42-39 werd het uiteindelijk dus met 61-53 een overwinning voor de nog ongeslagen Leidenaren.

Komend weekend staat voor OOK Akrides een thuiswedstrijd op het programma als The Quick Lions uit Bussum om bezoek komen in sporthal IJmuiden-Oost. De wedstrijd begint om 20.30 uur en de toegang is gratis. (Tekst: Archibald Akerboom / Foto: Erik Schlatmann)