Genieten van skrei bij visrestaurant De Meerplaats

IJmuiden – Vraag je een willekeurige voorbijganger om een vissoort te noemen, dan is de kans niet groot dat je skrei als antwoord krijgt. Eigenlijk best raar, want deze vissoort wordt wereldwijd door topkoks geprezen vanwege de uitzonderlijke kwaliteit. Een echte delicatesse dus, die uitsluitend in het paaiseizoen (januari tot april) beschikbaar is. Een exclusieve lekkernij, waarvan je nu volop kunt genieten bij visrestaurant De Meerplaats.

De voedselrijke Barentszzee vormt de thuisbasis van de skrei, maar in de wintermaanden zwemt deze vis duizenden kilometers om zich voor de Noorse kust voort te planten. De vis kenmerkt zich door het spierwitte en stevige visvlees. Het team van visrestaurant De Meerplaats combineert deze verrukkelijke vissoort met gekarameliseerde witlof en grove mosterd, waardoor een smaakvolle en verfijnde combinatie ontstaat. Beschikbaar zowel tijdens lunch als diner.

Kom langs aan de Trawlerkade 80 in IJmuiden voor dit heerlijke gerecht of één van de andere culinaire hoogstandjes. Reserveren kan via info@meerplaats.nl of bel 0255 510806.

Op de foto:
Bedrijfsleider Robin Smakman heeft een passie voor vis. (Foto: Jeroen van Duijn)