OBS De Pionier viert kinderboeken week op ‘eigen wijze!’

Velserbroek – Van 2 tot en met 13 oktober was het Kinderboekenweek. De Pionier in Velserbroek sprak het thema ‘lekker eigenwijs’ erg aan. Bij de opening van de Kinderboekenweek hadden alle leerkrachten zich verkleed als hun meest favoriete eigenwijze karakter uit een kinderboek.

Zo was er een heksje Lilly die een verdwenen fiets met een toverspreuk wilde terugvinden, Pippi Langkous die deed wat ze wilde en een Floddertje die maar niet schoon kon blijven. Na de opening was er afgelopen week tijd en ruimte om thuis te speuren naar ‘eigenwijze’ karakters in boeken, gedichten en verhalen en kregen de boeken een mooi plekje in de klas. Er werden zelfs in elke klas mini bibliotheekjes gemaakt waardoor kinderen boeken van thuis aan elkaar konden uitlenen op school.

Als afsluiter was vrijdag schrijver Thijs Noorlandt te gast. Hij wist de kinderen op een interactieve, leerzame en boeiende manier te vertellen over het schrijven en uiteindelijk uitgeven van een boek. Interessant werd het voor de leerlingen toen Thijs een begin van een verhaal aan hen liet lezen en de leerlingen van de bovenbouw dit verhaal zelf om de beurt mochten aanvullen. Het verhaal kreeg steeds meer een andere wending en een spannend einde.

De laatste kinderkoning en De kinderkoning en de mysterieuze snurkziekte

Ook mochten de leerlingen zich inleven in de boeken van Thijs: De laatste kinderkoning en De kinderkoning en de mysterieuze snurkziekte. Na de rolverdeling mochten enkele kinderen een toneelstukje opvoeren over een kinderkoning en hoe deze zou omgaan met zijn schatkist. De leerlingen mochten improviseren en kwamen met hele goede ideeen om de gouden munten eerlijk over de mensen te verdelen.

Tot slot volgde er nog een quiz waarbij de kinderen bewegend door het lokaal moesten kiezen voor het goede antwoord. Voor de winnaars was er een mooi geschenk: een van de boeken van Thijs van Noorlandt! Als afsluiting had De Pionier weer de jaarlijkse kleedjesmarkt georganiseerd. Daar signeerde Thijs zijn boeken en de kinderen van alle groepen konden hun boeken van thuis voor een leuk prijsje aan andere leerlingen en ouders verkopen, om dan snel met het verdiende geld zelf ook weer nieuwe boeken te kopen. Lekker Eigenwijs!

Op de foto:
Als afsluiter was vrijdag schrijver Thijs Noorlandt te gast. (Foto: OBS De Pionier)