Herdenking en retrospectief Ernst Merhottein (1956-2024)

Santpoort – Beeldend kunstenaar Ernst Merhottein is op 27 september overleden. Hij werd 67 jaar. Plannen had hij nog genoeg. ,,We gaan in 2025 weer verder!’’, schreef hij in augustus jongstleden nog monter op zijn persoonlijke website. Dat is er niet meer van gekomen. Op zondag 20 oktober vindt in de dorpskerk aan de Burgemeester Enschedélaan 65 een informele herdenking en retrospectief plaats.

Ernst Merhottein werd op 20 oktober 1956 geboren in Santpoort-Noord. Zijn levensloop zou je breed en verrassend kunnen noemen. Ernst was arbeidstherapeut, creatief therapeut, manager, directeur van een brancheorganisatie, raadslid van GroenLinks en uiteindelijk fulltime beeldend kunstenaar. Hij woonde onder andere in Haarlem en Driehuis. Uiteindelijk besloot hij zijn atelier te plaatsen in Turkije. Desondanks bleef hij deelnemer van jaarlijkse evenementen als Kunstlijn Haarlem en Kunstroute Velsen. Hij was ook lid van Beeldend Kunstenaars Velsen (BKV). Ernst vormde een kunstenaarsechtpaar met Reina de Haan.

Een schilderij van Ernst Merhottein. (Foto: Stichting Beeldend Kunstenaars Velsen)

De bijeenkomst op 20 oktober is van 15.00 tot 18.00 uur. Als crowdfunding zullen de schilderijen – waaronder ook recent werk – van Ernst Merhottein deze middag te koop worden aangeboden. Zie www.ernstmerhottein.com voor een overzicht van zijn werk.