Recordopbrengst voor onderhoud Naaldkerk

Santpoort – Voor de vrijwilligers van de Naaldkerk is de tweede zaterdag van oktober elk jaar een belangrijke dag. Om het onderhoud te kunnen financieren houden ze dan altijd een ‘Pinkenweekend’. Dit jaar voor de 91e keer en opnieuw met groot succes.

Het was zaterdag prachtig najaarsweer en een drukte van belang bij de kramen die buiten de kerk stonden opgesteld. Het was fris, maar reuze gezellig. Ook binnen was de sfeer hartverwarmend. In de kerk stonden tientallen dozen met boeken waar veel bezoekers in aan het snuffelen waren. Veel puzzels, cd’s, videobanden en oude spulletjes op de curiosakraam vonden gretig aftrek. De kinderen versierden hun cupcakes met lekkernijen om er daarna van te smullen. Een vol programma met een rad van avontuur, een geschenkenveiling, een optreden van muzikant/entertainer Pako en een klaverjas- en bridgedrive die zondag werd georganiseerd in het kader van het pinkenweekend.

Ruim 13.000 euro

Door verkoop van de bollenpakketten tijdens de veiling zal Santpoort er in het komende voorjaar nóg kleuriger uitzien. Mede dankzij de vele winkeliers en ondernemers uit Santpoort en Velserbroek die prachtige geschenken beschikbaar hadden gesteld en de inzet van alle vrijwilligers is voor het onderhoud van de Naaldkerk ruim 13.000 euro binnengehaald. De loterij aan het eind van de goederenveiling was spannend en de hoofdprijs (arrangement Duin & Kruidberg) werd gewonnen door de familie Bervoets uit Santpoort. De prijs, die nog niet in ontvangst is genomen, betreft lotnummer 852 (wit). De bezitter van dit lot kan bellen (06 30548718) om een afspraak te maken. (Foto: Joke van Baekel)