TVIJ in actie bij Friendship Cup

IJmuiden – Afgelopen weekend reisden zeven sporters, twee begeleiders, een trainer en een jurylid van TVIJ af naar het Tsjechische Jablonec voor de 51e editie van de Friendship Cup, een wedstrijd waar de club in het verleden al meerdere keren aan heeft deelgenomen. Van tevoren waren de verwachtingen niet te hoog gespannen. Het is de eerste wedstrijd van het seizoen, er waren wat blessures en Romana Schuring was net terug van een welverdiende vakantie. De prestaties waren echter boven verwachting goed.

Lisanne Hak en Faith van den Brande, voor wie dit toernooi eigenlijk nog een maatje te groot is, hebben het individueel prima gedaan en synchroon zelfs de finale gehaald. Met de zesde plek kunnen zij zeer tevreden zijn. Naut Miedema, die na een lange tijd eindelijk pijnvrij kon springen, had pech bij zijn individuele toernooi maar wist met Milco Abrahams in de synchroonfinale ook de zesde plek te bemachtigen, terwijl beide heren nog nooit samen hadden getraind. Romana Schuring mocht helaas net niet starten in de finale, als eerste reserve moest ze deze aan haar voorbij laten gaan. Samen met Julia de Vries, die het hele weekend misselijk was, eindigde ze op de tiende plaats en daardoor ook net buiten de synchroonfinale. Julia behaalde individueel 45,220, een prima resultaat gezien de omstandigheden.

Gelegenheidsduo

Degene die dit keer boven zichzelf uitsteeg was Jeroen Vollaard; met zowel een persoonlijk record in de voorronde als in de finale behaalde hij met 50,380 de prachtige zevende plek in een heel sterk veld. Synchroon sprong Jeroen met Sebastian Night uit Tsjechië, een gelegenheidsduo. Helaas eindigde dit met een val van de Tsjech, waardoor een finaleplek onhaalbaar werd. Lieke van Vierzen kon vanwege een blessure helaas niet deelnemen maar was een steun voor de rest van het team. Over drie weken komt de hele ploeg weer in actie tijdens de David Ward Hunt Cup in het Engelse Gillingham. Mocht je in te tussentijd ook een sprongetje willen wagen in de nieuwe trainingslocatie, vraag dan een proefles aan via de vernieuwde website www.tvij-trampoline.nl of stuur een mailtje naar proefles@tvij-trampoline.nl voor meer informatie. (Foto: TVIJ)