DCIJ-nieuws: Hevige strijd om herfsttitel bij jeugd

IJmuiden – Over iets meer dan een maand wordt weer het schooldamtoernooi van de gemeente Velsen gehouden onder leiding van Damclub IJmuiden (DCIJ). Na het toernooi mogen de topscorers op vrijdagavond tien gratis lessen volgen bij DCIJ in de Jan Campertschool in Driehuis. Na de lessen spelen zij een competitie tegen de DCIJ-jeugd en elkaar.

Tot die tijd strijden de jeugdleden om de herfsttitel. Alex Kistemaker lijkt daarbij de beste papieren te hebben. Kistemaker, die dit seizoen een voorzichtige stap richting het spelen tegen volwassenen kan wagen, heeft vooralsnog al zijn partijen gewonnen. Bij puntverlies kan hij echter nog gepasseerd worden door Tijn van Wees, die alleen het onderlinge duel van Alex verloor en in de rest van de partijen steeds zegevierde. Op bescheiden afstand van dit tweetal lijken Levi Wenning en Isa Buddingh de beste kans op de derde plaats te hebben.

Bij de senioren deden de nummers één en twee van het vorige seizoen, Martin van Dijk en Max Doornbosch, wat van hen verwacht werd. Nicole Schouten stond tegen Van Dijk een korte vleugelopsluiting toe. Nadat zij de opsluiting verbrak, belandde Schouten in een dodelijk web van combinaties. Ook Kees van Nie kon tegen Doornbosch al snel niets meer spelen aan zijn korte vleugel. Doornbosch won een schijf en verdedigde zijn verre voorpost met succes. Jesse Bos leek goede kansen te krijgen, toen hij in een klasssieke stand beide vleugels controleerde. Bram van Bakel, de clubkampioen van twee jaar geleden, hield echter stand en behaalde een knappe remise.

Op de foto:
Tijn van Wees (rechtsvoor) wint van Adam Mallouk. Achter hen verslaat Alex Kistemaker met zwart Noah Bourquin. (Foto: DCIJ)