HERA United en Telstar Vrouwen pakken door en versterken team

Velsen – HERA United en Telstar zetten een belangrijke stap in hun samenwerking met de versterking van het Telstar Vrouwenteam met nieuw talent. Naast de doorstroom van Nicci Berrevoets, Esmeé Daalman en Joy Vader uit de Beloften van Telstar, zijn Sydney Blomquist, Akari Takeshige en Samya Hassani  van buitenaf aangetrokken. Vera Pauw is aangetrokken als technisch adviseur van HERA United.

De nieuwe spelers die zijn aangetrokken zijn, samen met de spelers die zijn doorgestroomd, een belangrijke stap richting het verstevigen van de positie van het team in de Eredivisie. Sydney Blomquist is afkomstig van de Amerikaanse club Coppermine United en Akari Takeshige komt van Japanse club INAC Kobe Leonessa. Samya Hassani, die hiervoor al twee seizoenen bij Telstar speelde, komt na een korte periode bij Fenerbahçe SK terug.

Sterke basis

Hans de Winter, manager vrouwenvoetbal Telstar, is tevreden met de huidige samenstelling van de selectie: ,,Door gerichte versterkingen en het behoud van onze kern is het ons, mede dankzij de steun van Hera, gelukt om een hechte en talentvolle groep speelsters samen te stellen. Daarnaast hebben we weer meerdere talentvolle jeugdspelers de kans gegeven om door te stromen naar het eerste elftal. Een teken dat onze jeugdopleiding goed functioneert en dat we op de lange termijn een sterke basis hebben.’’

Marieke Visser, oprichter van HERA United: ,,Ik ben verheugd dat we direct concrete stappen hebben gezet door samen nieuwe spelers aan te trekken, en Vera Pauw, de grondlegger van het vrouwenvoetbal in Nederland, als technisch adviseur te verwelkomen. Telstar heeft in de afgelopen jaren een sterke basis neergezet waarop we kunnen voortbouwen. Met deze selectie moet het linkerrijtje komend seizoen mogelijk zijn, om vanaf het volgende seizoen als HERA United onze sportieve ambities te verleggen. Binnen drie jaar willen we doorgroeien naar de top van de Eredivisie en zo de lat in het vrouwenvoetbal te verhogen.’’

Ambitie HERA United

Naast deze ambitieuze, sportieve doelstellingen, streeft HERA United ernaar om ook de jeugdopleiding in de regio en op landelijk niveau naar een hoger niveau te tillen. In samenwerking met Telstar werkt HERA United zodoende aan het versterken van de bestaande jeugdopleiding, waardoor er meer kansen ontstaan voor jeugdspelers om zich te ontwikkelen. HERA United beschouwt het als een belangrijke stap in de groei van het vrouwenvoetbal in Nederland en als een manier om de sport een meer prominente plek te geven. De club hoopt met dit initiatief andere clubs te inspireren en te laten zien dat investeren in vrouwenvoetbal op de lange termijn waardevol kan zijn.

De huidige selectie van de Telstar vrouwen: Doel: Kelly Steen, Mei Wei Rispens; Verdediging: Puck Donkers, Felice Hermans, Akari Takeshige, Nikki Ridder, Kim Remijnse, Pauline van de Pol, Esmeé Daalman; Middenveld: Isa Gomez, Chinatsu Kira, Anna van der Vlist, Sydney Blomquist, Joy Vader; Aanval: Jannette van Belen, Isabelle Nottet, Mila Lagcher, Lieke Vis, Nicci Berrevoets, Samya Hassani.

T-shirt

Leon Annokkée en Marieke Visser vieren de nieuwe samenwerking tussen HERA United en Telstar met een speciaal ontworpen T-shirt. Dit T-shirt symboliseert de gezamenlijke inspanningen en ambities van beide clubs om de lat in het vrouwenvoetbal te verhogen. Het shirt, geproduceerd door Blood-In-Blood-Out, staat voor de gedeelde visie en toewijding van HERA United en Telstar. Hoewel dit T-shirt een belangrijk symbool van hun samenwerking is, zal het niet het officiële wedstrijdshirt van het team worden. Beide clubs kijken ernaar uit om samen te werken.

Op de foto:
Vooraan Samya Hassani (links) en Sydney Blomquist. Achteraan: Akari Takeshige. (Foto: Hagens PR)