Open avond en boekenmarkt bij de Odd Fellows

Velsen – De IJmondloge en de Duinroosloge van de Velsense Odd Fellows houden dit nieuwe seizoen weer open avonden. Op donderdag 19 september start de IJmondloge met een open avond vanaf 19.30 uur voor alle belangstellende mannen uit Velsen en omgeving. Belangstellende vrouwen kunnen zich aanmelden voor de eerstkomende open avond van de Duinroosloge.

Tijdens de open avond kunt u ervaren hoe een (twee)wekelijkse bijeenkomst bij een Odd Fellow-loge er ongeveer uitziet. Na ontvangst gaan de bezoekers gezamenlijk naar de sfeervolle bovenruimte, die op bijzondere wijze is ingericht. Vervolgens luistert men samen naar enige zinvolle teksten en passende muziek. Dit zal de nodige rust geven na de dagelijkse beslommeringen. Na afloop van dit gedeelte gaat het gezelschap terug naar de recreatiezaal. Onder het genot van een drankje en een hapje kunnen de aanwezigen nog enige tijd gezellig samen zijn en de zojuist opgedane ervaringen desgewenst nabespreken.

Boekenmarkt

Op zaterdag 21 september houden de IJmondloge en de Duinroosloge van 10.00 tot 14.00 uur gezamenlijk een boekenmarkt. Voor een luttel bedrag kunt u al snuffelende een leuk boek mee naar huis nemen. Wie weet vindt u wel juist dat ene boek, dat u al zo lang zocht! De opbrengst komt ten goede aan een afgesproken goed doel binnen de gemeente Velsen. Zie ook de advertentie-oproep elders in dit blad.

Donaties

Odd Fellows kijken positief naar de toekomst en willen daar een steentje aan bijdragen. Ze willen werken aan zichzelf door zich met anderen te verdiepen in zaken die ons allemaal dagelijks bezig houden. Verder voelen zij zich actief betrokken bij wat zich in onze samenleving afspeelt, te beginnen dicht bij huis. Het is uit deze betrokkenheid dat de Odd Fellows al ruim honderd jaar jaarlijks donaties schenken aan Velsense en regionale verenigingen.

Aanmelden

Alle inwoners van de regio IJmond en Kennemerland zijn van harte welkom aan de Stationsweg 95 in Velsen-Zuid. U kunt parkeren op de hoek Stationsweg/Minister van Houtenlaan. Voor de open avond op 19 september van de IJmondloge kunt u zich aanmelden bij de secretaris door een e-mail naar 40ijmond@oddfellows.nl te sturen. Voor de eerstkomende open avond van de Duinroosloge kunt u zich via 29duinroos@oddfellows.nl aanmelden. Kijk op www.oddfellows-velsen.nl voor uitgebreide informatie.

Op de foto:
Het pand van de Odd Fellows in Velsen-Zuid. (Foto: Odd Fellows Velsen)