Fado para sempre in ’t Mosterdzaadje

Santpoort – Op zondag 22 september om 15.00 uur is fadozangeres Maria de Fátima te gast in ’t Mosterdzaadje aan de Kerkweg 29. Samen met Daniël Raposo (Portugese gitaar) en gitarist Hans van Gelderen brengt ze het programma ‘Fado para sempre’.

In Portugal staat Fado voor een manier van leven. De Fado zing je niet, je bént het. Maria de Fátima, geboren en getogen in de volkswijk Boavista in Lissabon, staat al bijna vijftig jaar op het podium. Eerst als kindster in Portugal waar zij vanaf haar twaalfde platen opnam. Ze toerde door het land en later door Europa. Zij aan zij zong ze met legendarische artiesten als Amália Rodrigues, Tony de Matos en Camané. Ze won in 1974 op haar twaalfde Lissabons belangrijkste zangcompetitie ‘A Grande Noite do Fado’ en werd in 2016 voor haar bijdrage aan de Portugese cultuur onderscheiden met de Ordem do Infante D. Henrique. Maria de Fátima brengt een ode aan het haar niet altijd gemakkelijke leven. ‘Fado para sempre’ of te wel: Fado voor altijd.

De zaal is een half uur voor aanvang geopend. Gratis entree, collecte na afloop met richtlijn 12,50 euro. Kijk op www.mosterdzaadje.nl of bel: 023 5378525. (Foto: aangeleverd)