Activiteiten van de Rotaryclubs in de regio

Velsen – De vakantie is voorbij, ook in onze regio zijn de scholen weer begonnen. Tijd om u te informeren over de activiteiten van de Rotaryclubs. Zo organiseerden twee Rotaryclubs (IJmond en Velsen) in augustus een bijeenkomst waar Marinus Noordenbos van Hokkai Kitchen op een aanstekelijk manier zijn levensverhaal vertelde. De ruim 90 aanwezigen van diverse Rotaryclubs uit de regio luisterden ademloos hoe hij in Japan verzeild raakte en daar op proefondervindelijke manier kennis maakte met het Japanse arbeidsethos. Eenmaal op de hoogte van de eetgewoonten aldaar, (een Japanner eet vijf keer meer vis dan een Nederlander!) introduceerde hij de Horsmakreel.

Terug in Nederland voorzag Marinus met zijn Japanse vrouw binnen afzienbare tijd de duizenden Japanse expats, eerst in Nederland en later in heel Europa, van vis en Japanse producten.  De  ruim 90 aanwezigen luisterden ademloos naar wat klonk als een spannend jongensboek. Natuurlijk werden er ook heerlijke hapjes gepresenteerd, gemaakt door de daarvoor aanwezige Japanse kok.

Beide Rotaryclubs, broederlijk bij elkaar op terras van de Theeschenkerij in Velserbeek, maken zich gereed voor een nieuw seizoen waarin de projecten om maatschappelijke organisaties te ondersteunen centraal staan. Zij doen dit zowel financieel als met kennis en ervaring, maar zeker ook door de handen uit de mouwen te steken! Past hét motto van Rotary ‘Service Above Self’ ook bij u? Bezoek een bijeenkomst en maak kennis!

Op de foto:
De organisatoren van de Rotarybijeenkomst IJmond/Velsen. Van links naar rechts Arjen Verkaik, Wytze de Jager, Marinus Noordenbos, JanKarel van Waalwijk van Doorn en Hans Romijn. (Foto: Rotary IJmond/Velsen)