IJmuidense debuteert met kinderboek: ‘De zoektocht naar de zandlopers’

IJmuiden Valentina Schippers-Opejko (1976) debuteert deze week als kinderboekenschrijfster. De IJmuidense brengt het boek ‘De zoektocht naar de zandlopers’ uit, waarin vijf kinderen spannende avonturen beleven in een fantasiewereld vol wonderlijke wezens en geheimzinnige verschijningen.

De strandvakantie van de families van Alex, Bobby, Robby, Arthur en Victoria neemt een onverwachte wending als Arthur op een dag een zandloper met een draak op het strand vindt. Voor ze het weten, bevinden de vrienden zich in de wereld van zand, die ze zullen moeten bevrijden van de kwaadaardige koning Merdos. Een heerlijk boek vol spannende avonturen, fantasierijke wezens, draken, koningen en geheimzinnige verschijningen. De ondeugende tweelingbroers Bobby en Robby komen steeds in komische situaties terecht, die bij iedereen wel een glimlach tevoorschijn zullen toveren. Zullen de kinderen ooit nog terugkeren naar de echte wereld?

Het verhaal zal de lezer doen denken aan de verhalen van Narnia, waarbij het lot van de wereld in de handen ligt van een groep moedige kinderen. Dit boek leert kinderen over moed, het overwinnen van obstakels en de waarde van vriendschap. Het verhaal is geschikt voor kinderen tussen acht en veertien jaar oud en verschijnt bij uitgeverij Boekscout. Valentina Schippers-Opejko is steeds op zoek naar manieren om haar creativiteit tot uitdrukking te brengen. In haar vrije tijd schildert ze en doet ze aan houtsnijden, ook maakt ze glas-in-lood en nu is ze dus ook kinderboekenauteur geworden. Haar inspiratiebron zijn haar kinderen, die haar motiveren om steeds nieuwe sprookjes en verhalen te bedenken. ISBN: 9789465095226. (Afbeelding: Bookscout)