Lezerspost: Hospice in Bloemendaal

We hebben zojuist het verhaal over het helaas niet doorgaan van de nieuwe Hospice aan de Midden Duin en Daalseweg in Bloemendaal. Het is ongelooflijk dat zo’n goed idee van de overleden Theo Eichholz om zijn woning voor een goed plan voor de medemens achter te laten op een niet te begrijpen bezwaar door de ‘villabewoners’ wordt tegengewerkt en zij ook nog hun zin krijgen. Om te zeggen dat het voor de kinderen belastend zou zijn is grote onzin, want dat is het leven en de realiteit en daar krijgen we allemaal – of we willen of niet – mee te maken.

Er staat ook in uw artikel dat door schoolbestuur en ouders van de kinderen van de school Toermalijn, die op de route van Westerveld ligt, nog nooit bezwaar is gemaakt van vele rouwstoeten die dagelijks voor bijgaan, dus nog meer dan bij een Hospice. De mensen in een Hospice zijn echt niet besmettelijk en zien er ook niet altijd ziek uit als ze buiten zouden komen, dus waar hebben ze het over? Wat zou het zijn als de ‘villamensen’, die ook niet met naam in de krant willen komen, zelf gebruik gaan maken van een Hospice, want daar hebben ze dan ook helemaal geen recht op als ze dat zo stellen van niet doorgaan.

Wij hopen dat het op de een of andere manier toch nog doorgang kan vinden en het gemeentebestuur, dat vóór was, met de nabestaanden van Theo Eichholz een plan maakt voor de Hospice in Bloemendaal.

Familie Stecher