Vernieuwde festivals Valley Velsen succesvol verlopen

Velsen – Net als in voorgaande jaren kregen omwonenden en zakelijke relaties van de muziekfestivals in Velsen Valley vorige week de kans om een uniek kijkje achter de schermen te nemen. Tijdens de aansluitende netwerkborrel overhandigde wethouder Bram Diepstraten namens de gemeente een groot naambord aan de organisator van Latin Village, omdat dit evenement dit jaar het 20-jarig bestaan viert.

Naast het jaarlijkse festival Dance Valley en het daaropvolgende evenement met louter Nederlandse artiesten, dat nu Zin In De Zomer heet, vormt Latin Village al geruime tijd de derde publiekstrekker in het recreatiegebied Spaarnwoude. Dit jaar werd er een vierde evenement aan toegevoegd: het R2-festival van techno-DJ Reinier Zonneveld. ’s Werelds beste techno-acts verenigden zich zaterdag in Velsen, waarmee het aanbod nog veelzijdiger is geworden. Bezoekers van de zomerborrel, die vorige week woensdagavond plaatsvond, kregen uitleg over de controlepost op het terrein, de camerabewaking en de catering. Ze zagen met eigen ogen hoe de bouwploeg intussen onverstoorbaar doorwerkte om het evenemententerrein in gereedheid te brengen voor het volgende weekeinde.

Naambord voor Latin Village

Tijdens de borrel ging Diepstraten in op het belang van evenementen voor de gemeente Velsen. Vervolgens overhandigde hij aan Mo Sahib, de organisator van Latin Village, een groot naambord. De evenementen Dance Valley en Dutch Valley werden tot vorig jaar georganiseerd door UDC Events. Begin dit jaar werd bekend dat de organisatie achter het festival Free Your Mind het befaamde dancefeest in Velsen heeft overgenomen. Daarmee werd ook de invulling van Dutch Valley gewijzigd. Onder leiding van hiphopartiest Bizzey kreeg het festival met uitsluitend Nederlandse artiesten een nieuwe naam en een gewijzigde invulling. Op hoofdlijnen bleef het concept gelijk. Op diverse podia waren evenzoveel muziekstijlen vertegenwoordigd, maar de nieuwe organisator richt zich nog nadrukkelijker dan voorheen op een jonge doelgroep.

Op de foto:
Het 20-jarige Latin Village kreeg van wethouder Bram Diepstraten een naambord cadeau. (Foto: Bos Media Services)