training

5 ideeën voor het creëren van je eigen buitengym

PARTNERBIJDRAGE

Komen de muren van de sportschool op je af? Hoog tijd om lekker in de frisse lucht te gaan sporten. Creëer een buitengym in je eigen tuin of roep de sportievelingen uit de buurt bij elkaar en check bij de gemeente of er een outdoor fitnessparadijs in de wijk gerealiseerd kan worden. Wat je nodig hebt om deze sportdroom werkelijkheid te laten worden? We geven je graag wat inspiratie.

1. De basis: een BERG PlayBase

Een BERG PlayBase is een premium speeltoestel. Het frame staat stevig ingegraven (geen beton nodig) en er zijn allerlei accessoires voor verkrijgbaar, van schommels tot klimnetten. Ideaal als je jouw kinderen wilt stimuleren om meer buiten te spelen, maar ook een perfecte, duurzame basis van hoge kwaliteit voor een buitengym voor volwassenen. De accessoires zijn veilig en eenvoudig te bevestigen en dat maakt dit speeltoestel een aanwinst voor jong en oud. BERG Toys onderscheidt zich verder door de passie voor het buitenleven, die deze fabrikant al van meet af aan toepast op zijn diverse klim- en ook speeltoestellen.

2. Optrekstang of dip bar

Wil je in je home gym vooral je bovenlichaam trainen? Dan is een pull up bar en/of dipstang een goed begin. Met een optrekstang train je de spieren in je rug, armen en borst met je eigen lichaamsgewicht. Een dip bar pakt ongeveer dezelfde spiergroepen aan, waaronder je borst, triceps en schouders.

3. Fitness touw

Een zogenaamde fitness rope is geschikt om diverse oefeningen mee te doen. Probeer verschillende houdingen en oefeningen en pak onder andere je biceps, schouders en de spieren in je benen en rug aan. Ook met een fitness touw gebruik je je eigen lichaamsgewicht om je spieren te trainen.

4. Bokszak

Zware dag op je werk gehad? Niets ontspant meer dan even tegen een bokszak meppen. Even de opgebouwde agressie jegens die ene vervelende manager of klant eruit meppen. Bijkomend voordeel is dat je door regelmatig te boksen in korte tijd je totale fitheid verbetert, want het is een workout voor je hele lijf. Je traint onder ander je been- en buikspieren en daarnaast werk je aan je snelheid, ooghandcoördinatie en uithoudingsvermogen.

5. Basketbalbord

Vind je het leuk om met het hele gezin of met vrienden te sporten? Of een toernooi te organiseren? Bevestig dan een basketbalbord aan je speeltoestel. Basketbal is een mooie combinatie van sport en spel waarmee je verschillende spieren en vaardigheden traint. Je werkt onder andere aan kracht, evenwicht, conditie en core stability en je pakt je schouders, triceps en borstspieren aan.

Bonus: hangmat

Bijkomen na je workout? Er is ook een hangmat beschikbaar om aan het speeltoestel te bevestigen. Even douchen en relaxen maar!