Velsen-Zuid – Brasserie/Restaurant Beeckestijn is uitgeroepen tot restaurant van het jaar 2022 door de vakjury van de Nederlandse Horecaprijzen. De Brasserie is een parel gelegen op een van de parels van Velsen, Buitenplaats Beeckestijn. Een plek om te genieten. Een plek waar je de tijd even stil kunt zetten. En dat onder het genot van verrassende culinaire hoogstandjes.
Het hoort gewoon bij elkaar. De beetje chique ambiance van Beeckestijn, waar de tijd soms lijkt stil te hebben gestaan en de in een modern jasje gestoken, heel sfeervolle ambiance van Brasserie/Restaurant Beeckestijn. Eigenaren Michel Nijsten en Susanne Ammerlaan voelen zich vereerd met deze titel, een prachtig compliment, en het versterkt ze in hun drijfveer om het restaurant nóg verder te verbeteren en de fantastische gastbeleving op hun eigen wijze te blijven verzorgen. Beeckestijn serveert heerlijke ontbijtjes, prachtige lunches en op donderdag, vrijdag en zaterdag ook een culinair diner onder de naam Chef’s menu. Overdag dus in de échte betekenis van ‘brasserie’ zoals je ze bijvoorbeeld in Frankrijk treft en ‘s avonds omgetoverd tot een restaurant in de culinaire zin van het woord.
Chef’s menu
Het Chefs menu wisselt elke maand en dat heeft alles te maken met het feit dat wordt gekookt met seizoensgebonden streekproducten, zoveel mogelijk groenten, fruit en kruiden uit eigen moestuin. Er kan worden gekozen uit een vier-,vijf-, of zesgangenmenu. En voor de lezers van De Jutter | Hofgeest is er nu een fijne actie. Als in februari en maart wordt gereserveerd met de vermelding ‘De Jutter’, word je ontvangen met een lekker glas bubbels en is het kopje koffie na afloop ook voor rekening van Michel en Susanne. https://brasseriebeeckestijn.nl/.
Foto onderschrift: Van links naar rechts: Sous-chef Mike Weeda, Chef-kok Klaas van Kaam, Eigenaren: Susanne Ammerlaan & Michel Nijsten, Sommelier Jeffrey van der Beek. Foto: aangeleverd