Driehuis – Voor eigenaren Rob en Daniëlle is de exploitatie van het IJspaleis op de hoek van de Driehuizerkerkweg na deze maand een afgesloten hoofdstuk. Sinds 1996 runden ze de ijssalon in het pand waar hun opa en oma in 1960 waren gestart. Driehuis en omgeving hoeft het ijs echter op deze locatie niet te missen, want de broers Karol en Adrian zetten het bedrijf volgend jaar voort.
Ook Karol en Adrian zijn kleinkinderen van de oorspronkelijke oprichters. Het zijn neven van de huidige eigenaren en ze zijn al jaren vertrouwd met de ijssalon op deze plek. ,,We zijn dan ook heel blij om het stokje van hen over te nemen en het IJspaleis nog verder door te laten groeien’’, laten ze weten. Het IJspaleis heeft door de jaren heen al meerdere transformaties doorgemaakt. ,,Ook nu steken we het IJspaleis in een nieuw jasje. Het blijft het IJspaleis zoals je het kent, maar wij gaan zelf ons eigen verse ijs draaien naar de originele recepten van onze opa en oma! We vinden het ontzettend gaaf dat die bewaard zijn gebleven.’’ Ter voorbereiding op het nieuwe avontuur volgden de twee allebei de opleiding tot ijsbereider. Afgelopen maand slaagden ze hiervoor en inmiddels zijn ze druk bezig met de voorbereidingen voor het volgende seizoen. ,,Wij hebben er super veel zin in en kunnen niet wachten om jullie vanaf februari 2022 te mogen ontvangen voor een lekker zelfgemaakt en vers ijsje.’’ Via Instagram en Facebook geeft het tweetal binnenkort alvast een kijkje achter de schermen.
Foto:
Karol en Adrian zorgen ervoor dat het IJsaleis voor Driehuis behouden blijft.
Foto: aangeleverd